МИКРОНИДЛИНГ

МИКРОНИДЛИНГ

МИКРОНИДЛИНГ

Микронидлинг е Вашата възможност да се отървете от редица кожни проблеми. Прочетете тази статия, за да разберете какво представлява микронидлингът, неговите предимства, странични ефекти и дали е най-добрият избор за кожата.

КАКВО Е МИКРОНИДЛИНГ. УРЕД ЗА МИКРОНИДЛИНГ

Microneedling първоначално е разработен като терапия за индукция на колаген, насочена към подмладяване на стареещата кожа. Тази лечебна процедура включва използването на дермапен.

Дермапен е козметична машина с накрайник, който е изграден от многобройни малки стерилни игли. Те са с размери няколко милиметра и извършват множество микропункции върху вашата кожа. Това съответно стимулира производството на нов колаген в кожата ви.

Естественият капацитет на кожата да произвежда колаген намалява с възрастта и поради различни други фактори. Колагенът е най-разпространеният сред протеините, които придават стегнатост и еластичност на вашата кожа. От съществено значение е не само да се пазят линиите и бръчките, но и да се лекуват рани и белези от акне.

Microneedling е минимално инвазивен. Той е с по-бързо време за възстановяване и е по-евтин от други процедури като лазерно лечение.

За най-добри резултати при тази процедура ще получите при професионален козметик.  Ако искате да си направите професионален микронидлинг, обикновено се следват тези стъпки:

 • Вашият козметик ще провери кожните ви проблеми и ще обсъди с вас възможните резултати и броя на сесиите, които може да са необходими, за да наблюдавате видими резултати. Също козметикът, който сте избрали може предпише добавки с витамин А и С един месец преди самата процедура. Това засилва обмяната на клетките и произвеждането на колаген в кожата ви, което помага да получите желаните ползи от микроиглата.
 • Преди започване на процедурата върху повърхността на кожата ще се нанесе мек анестетичен крем. Това ще намали болката или дискомфорта, ако има такъв, по време на процеса. За по- голям ефект от процедурата препоръчваме да не се ползва такъв.
 • Ние в нашето козметично студио в Бургас използваме подобен на писалка инструмент с микроигли, който се плъзга равномерно по повърхността на кожата ви. Това може да отнеме между 20 и 30 минути в зависимост от зоната, която се третира.
 • За финал ще се нанесе успокояващ овлажнител или серум, за да успокои третираната зона. Microneedling може да се направи практически навсякъде по тялото ви в зависимост от целите на вашето лечение. Много често тази процедура се ползва при стрии по тялото, особено при такива след бременност.

ПРЕДИМСТВА НА МИКРОНИДЛИНГ

1. Бори се с признаците на стареене

Microneedling регулира производството на еластин и най-вече на колаген. Това не само намалява бръчките, но също така помага за стягане на кожата, като по този начин обръща признаците на стареене.

2. Намаляване на белези

Microneedling се използва успешно за намаляване  на белези от акне. Също така е ефективен при белези от операция, изгаряния или заболявания като варицела. Най-хубавото на тази процедура е че микронидлингът може да бъде насочен само към засегнатата област и не води до обезцветяване на третираната област на кожата.

3. Лечение на акне

Микронидлинг е ефективен при намаляване на някои видове акне. Процедурата действа директно върху мастните жлези, присъстващи в кожата като регулира производството на мазнини, както и прекомерната пролиферация на кожните клетки.

4. Проникване на активни вещества

Microneedling улеснява доставянето на различни лекарства или активни съставки, използвани за грижа за кожата, до по-дълбоките слоеве на кожата.

5. Намаляване на пигментацията на кожата

Микронидлинга в комбинация с продукти за изсветляване на кожата и химически пилинг се оказват ефективни за намаляване на хиперпигментацията. Особен ефект има в зоните около очите.

ПОДХОДЯЩА ВЪЗРАСТ ЗА МИКРОНИДЛИНГ

Ако искате да обърнете признаците на стареене, в идеалния случай трябва да започнете, преди бръчките да са станали твърде дълбоки. Микронидлингът е най-ефективен, когато симптомите не са твърде тежки. Нашия професионален козметик в Бургас препоръчва да започнете с  микронидлинг процедурите, когато сте в края на 20-те или началото на 30-те години.

Освен това, ако планирате да се подложите на микронидлинг за лечение на акне или други белези, най-добре е да започнете възможно най-рано. Колкото по-млада е кожата ви, толкова по-голям е нейният капацитет за подмладяване, което ще направи процедурата микронидлинг по-успешна.

МИКРОНИДЛИНГ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ

Всеки може да отиде на микронидлинг, при условие че няма рани, травми или активно акне към момента на процедурата. Микронидлинга може да има странични ефекти и трябва да се избягва ако имате:-

 • Възпалителни кожни заболявания като псориазис, екзема;
 • Инфекции, засягащи кожата като херпес;
 • Нарушения на заздравяването на рани, като например при диабет;
 • Образуване на келоидни белези
 • Ако сте на антикоагуланти, химиотерапия, лъчетерапия и др.

За да избегнете усложнения след процедура микронидлинг, вземете следните предпазни мерки.

 • Избягвате да излизате на слънце, ако е възможно. Кожата ви е по-склонна към фотоувреждания, особено в първите дни след микроиглата. Използвайте слънцезащитен крем , шапка и чадър, за да защитите третираната кожа.
 • Кожата ви може да се дехидратира и след няколко дни на третираната зона да се появят люспи. Поддържайте третираната зона достатъчно хидратирана, но не прекалявайте. Никога не трябва да дърпате кожата, която се отлепва, тъй като това ще наруши заздравяването и дори може да причини инфекции.
 • Избягвайте дейности като тежки упражнения, горещи бани, сауни и др., които причиняват изпотяване, за няколко дни.
 • Най-добре е напълно да избягвате грима през първата седмица след като сте преминали сесията с микроигли. Не използвайте химически пилинг, за да избегнете дразнене.
 • Избягвайте НСПВС (нестероидни противовъзпалителни лекарства), тъй като те могат да забавят процеса на възстановяване на кожата.

АМПУЛИ ЗА МИКРОНИДЛИНГ PhiBright

Ние от Beauty Face Bulgaria държим на качеството затова ползваме едни от най- добрите ампули за микронидлинг PhiBright. PhiBright Serum Set е комплект за грижа за кожата за професионална употреба по време на процедури с Microneedling/PhiBright в салона. Състои се от 15 различни серума, подходящи за всеки тип кожа и почти всеки кожен проблем. Тези серуми ни позволяват да отговорим особено прецизно на нуждите на клиентите, тъй като са идеални за суха, мазна, зряла и комбинирана кожа. Екстрактът от листа на Haberlea Rhodopensis насърчава производството на колаген и повишава еластичността на кожата. Tой е идеален за лечение на тъмни кръгове под очите. Растителните екстракти заедно с алантоин, регенерират кожата и лекуват белези, а специален аминокиселинно-минерален комплекс намалява бръчките. Друг серум подхранва кожата, овлажнява, намалява зачервяванията и създава равномерен тен. Освен това PhiBright Serum Set се използва за лечение на хиперпигментация, белези от акне, суха и раздразнена кожа, лунички, кожни петна или разширени пори.

Направете Вашето мечтано регенериране на кожата с микронидлинг процедурата в Бургас в козметичен център Beauty Face Bulgaria. Ние държим на качеството и ще дадем най-доброто за Вас.

МИКРОНИДЛИНГ ЦЕНА

Нашите цени за процедура микронидлинг се формират на база опита и качеството наматериалите и инструментите, които се прилагат по време на работа. Ние ценим нашите клиенти и затова искаме да им предложим най-добрите продукти в света на красотата.

Как да се свържете с нас?

Пишете ни или се обадете на тел:

0885 359 666 ( Viber / WhatsApp)

Email:  BeautyFaceBulgaria@gmail.com

Facebook: BurgasMicroblading

Instagram: beautyfacebulgaria

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Уреди за микроблейдинг 

Поддръжка, миене и къпане при микроблейдинга

Позвъни сега!